De beste boeken van 2020

december 21, 2020

De beste boeken van 2020

leporeidentiteitenapplebaum

 

If Then – Jill Lepore: Het fantastische verhaal van een computerbedrijf in de Verenigde Staten dat al in de jaren zestig met onderzoeken die de politieke werkelijkheid moesten beïnvloeden, van de presidentsverkiezingen tot Vietnam. Met een prachtige cast van figuren en bijrollen.

Mijn ontelbare identiteiten – Sinan Çankaya: Mooi persoonlijk verhaal over de rol van identiteit en discriminatie door een cultureel antropoloog die op de middelbare school les kreeg van een topman van de Centrumpartij en hem weer ontmoet. Goede combinatie van autobiografie en actualiteit.

Foretelling the end of capitalism – Francesco Boldizonni: Het kapitalisme staat steeds op het punt van verdwijnen, maar dendert toch steeds voor. Boldizzoni legt de vinger op de denkfouten van de antikapitalisten.

Twilight of democracy – Anne Applebaum: Twintig jaar geleden leek het zo mooi, de landen in het midden en oosten van Europa omarmden de liberale democratie. Nu staat het er anders voor. Applebaum belicht de draai van haar voormalige politieke vrienden.

Medezeggenschap – Wim Blockmans: Het verhaal van de moeizame oorsprong van de democratie in de middeleeuwen en tot de Franse Revolutie. Democratie is geen gegeven, maar een strijd. Actueel en historisch verantwoord.

 

(Visited 381 times, 1 visits today)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.